2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rafila már a kötelező beltéri maszkviselés eltörlését is belebegtette

2022. február 13. 09:31, utolsó frissítés: 10:33

Azok után, hogy Alexandru Rafila egészségügyi miniszter a hétén már bejelentette, márciusban lazítások várhatók, szombaton további részleteket is megosztott. Bár csütörtökön még azt mondta, hogy a beltéri védőmaszk kötelező viselése csak az utolsó korlátozások között lesz, amelyeket a hatóságok feloldanak, szombaton már úgy nyilatkozott, hogy a járványügyi korlátozások jelentős részének feloldása után csak javasolt lesz a beltéri maszkviselés, nem fogják kötelezni azt.


Alexandru Rafila ismét rámutatott, a veszélyhelyzet megszüntetésével a korlátozó intézkedések jelentős részét is feloldják. A tárcavezető hangsúlyozta, a maszkviselés elsősorban védelmi intézkedés, és a veszélyhelyzet megszűntével vélhetően nem lesz többé kötelező, zárt térben és zsúfolt helyeken azonban egy ideig még javasolni fogják.

Rafila leszögezte, akkor fogják elrendelni a veszélyhelyzet megszüntetését, amikor a járványügyi mutatók a vírus közösségi terjedésének leállásáról fognak tanúskodni.

A miniszter ismételten hangsúlyozta a koronavírus elleni oltás fontosságát, főleg a kockázati csoportokba tartozók esetében, a betegség súlyos formáinak elkerülése érdekében. (agerpres/hírszerk.)

fotó: Alexandru Rafila Facebook oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS