2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csíkszereda: büntetőeljárás indult a kórházi fertőzés miatt megvakult betegek ügyében

2022. február 14. 11:31, utolsó frissítés: 11:31

Szolgálati hanyagság és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított büntetőeljárást a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság azon betegek ügyében, akik a Pseudomonas aeruginosa baktériummal fertőződtek meg, miután megműtötték őket a Csíkszeredai Megyei Kórház Szemészeti Osztályán.


A betegek közül hárman fél szemükre megvakultak.

Az IPJ Hargita szóvivője, Maria Plumbu megerősítette, a rendőrök hivatalból indítottak eljárást.

A látásvesztést szenvedett személyek részéről feljelentés nem érkezett a rendőrségre – írja a Székelyhon az ügy kapcsán.

Február 11-én, pénteken a Megyei Tanács elnöke, Borboly Csaba bejelentette, hogy kivizsgálást indított az ügyben, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba küldte a megyei tanács elnökének ellenőrző szervét.A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) összesen 30 000 lejes bírságot szabott ki az ügyben. A DSP vezetője, dr. Tar Gyöngyi pénteken az Agerpresnek elmondta, hogy hat személyt szankcionáltak a szemészeti osztályon, köztük a főnővért és az osztályvezetőt, összesen 26 000 lejre, illetve további öt személyt összesen 4 000 lejre, ugyanakkor nemcsak bírságoltak, hanem figyelmeztetéseket is kiadtak. Súlyos problémákat találtak a sterilizációs intézkedések betartásával kapcsolatban, és az eljárásokat, még ha léteztek is, nem tartották be - nyilatkozta Tar Gyöngyi.

(psnews, hírszerk)


Kiemelt kép: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc / Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS