2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csúszópénzért elnézte a szabálytalanságokat és nem zárt be cégeket az Adócsalás Elleni Főigazgatóság két ellenőre

2022. február 15. 12:06, utolsó frissítés: 12:06

Vesztegetés elfogadása miatt hatósági felügyelet alá helyezték a bukaresti Adócsalás Elleni Főigazgatóság két felügyelőjét. Az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerint Bogdan Boiţă és Costin Ciucă három cégvezetőtől fogadott el csúszópénzt. A felügyelők cserébe azt ígérték, hogy a megállapított szabálytalanságok dacára sem rendelik el az illető cégek bezárását.


Az Adócsalás Elleni Főigazgatóság két felügyelője, Bogdan Boiţă és Costin Ştefăniţă Ciucă ellen 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el vesztegetés több rendbéli elfogadása miatt - közölte a DNA az AGERPRES hírügynökséggel.

A nyomozók szerint Bogdan Boiţă és Costin Ciucă február 5-e és 11-e között három üzletembertől 12.000, 20.000 és 15.000 lejt kért cserébe azért, hogy a cégüknél végzett ellenőrzések során szemet hunyjanak a megállapított szabálytalanságok fölött, és ne rendeljék el a cégek tevékenységének felfüggesztését.

Bogdan Boiţă és Costin Ciucă február 5-e és 10-e között kapta meg az első két összeget. A nyomozók a maradék 15 ezer lej átadásakor, február 11-én érték tetten őket. (agerpres)

Illusztráció: Steve Buissinne képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS