2021. március 7. vasárnapTamás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bayer: Takács érdekelt Verespatakban? – az ügyvezető elnök cáfol

2004. november 17. 13:20, utolsó frissítés: 13:20

"A budapesti kormány és az RMDSZ ugyanazoknaka politikumot gazdasággá változtató kommunista hálózatoknak részei" – jelentette ki Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Nemzet munkatársa az MPSZ fórumán vasárnapi Marosvásárhelyen.


Bayer többek közt a következőt mondta: "A román sajtónak meg kellene kérdeznie az RMDSZ vezetőit, itt hogyan mûködnek ezek a hálózatok. Furcsa, hogy Verespatak esetében az RMDSZ nem fejezte ki álláspontját. Talán a következő napokban megtudom, hogy az RMDSZ azért nem mondott semmit, mivel Takács Csabának érdekelt cégei vannak".

Takács Csaba cáfolta a kolozsvári Szabadság napilapnak, hogy bármilyen érdekeltsége volna a verespataki aranykitermelésben. "– Kapcsolatom sincs senkivel, aki ebben a bányaprojektben valamilyen formában is érintett lenne. Bayer nyilatkozatának egyetlenegy célja van: megrágalmazni az RMDSZ ügyvezető elnökét, lejáratni az RMDSZ-t a választási kampányban.

Az RMDSZ-nek ebben a kérdésben közismert az álláspontja, amelyet a szövetség programjának környezetvédelmi fejezetében részletesen is kifejt, és ami egybecseng a történelmi magyar egyházaknak a verespataki kulturális örökség megőrzésére szólító felhívásával is" – magyarázta Takács. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS