2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felvásároltatja, elégeti a PSD a jegyzõkönyveket közlõ EvZ-példányokat

2004. november 25. 01:45, utolsó frissítés: 12:34

Százszámra vásárolják fel országszerte a PSD állandó bizottságának jegyzõkönyveit ismertetõ Evenimentul Zilei (EvZ) napilap példányait – egyrészt az ellenzék, másfelõl a megyei PSD-aktivitisták. Emellett az Academia Catavencu és a C.V. Tudor-féle Romania Mare hetilapok is nagy tételben fogynak. A szélsõjobb lap Nastase kormányfõ szexuális életérõl közöl írásokat, a szatirikus hetilapról pedig azt hitték az olvasók, hogy közölni fog.

Az EvZ olvasói arról számoltak be a szerkesztõségnek, hogy több bukaresti, moldovai és olténiai helyszínen szemtanúi voltak, hogy százszámra égették a lappéldányok még felbontatlan csomagjait, az Academia és a Romania Mare példányai is égtek.

Az olvasók beszámolói szerint Déván és Hunyadon például az Academia összes példányát néhány személy vásárolta fel. Iasi-ba meg sem érkezett a lap, Brassóban egyvalaki járta körül a belváros összes újságárusát és minden példányt felvásárolt.

Az Academia Catavencu közleményben jelentette be, néhány városban rendõrök kísérték a nagybani újságvásárlókat. A hetilap szerkesztõsége szerdán második kiadásban nyomtatta ki a választásokat megelõzõ lapszámát, amelyben mostani PSD-vezetõk Ceausescut dicsõítõ szövegeit közlik újra. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS