2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Németh: fontos a magyarság parlamenti képviselete

2004. november 25. 11:19, utolsó frissítés: 13:14

A romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdítják az erdélyi magyarságot a legnagyobb magyar pártok képviselői is. Németh Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kijelentette: fontos, hogy a romániai magyarság megőrizze parlamenti képviseletét Bukarestben.

Mint fogalmazott: a parlamenti képviselet fontos eszköze annak, hogy egyrészt folytatódhasson, a határokat átívelő nemzetegyesítés Magyarország és az erdélyi magyarság között, beleértve a magyar állampolgárság kiterjesztésének kérdését, illetve az autonómia megadása előreléphessen. A politikus hozzátette: a Fidesz semmilyen formában nem kíván beleszólni sem a romániai, sem pedig az erdélyi magyarságon belüli vitákba.

Hárs Gábor (MSZP), a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának tagja kifejtette: a Magyar Szocialista Párt nem kíván beleavatkozni a romániai belügyekbe, így azt sem kívánja megmondani, hogy hogyan szavazzanak a romániai állampolgárok, de az általa képviselt párt nagyon fontosnak tartja azt, hogy az RMDSZ a következő törvényhozási ciklusban is bekerüljön a román parlamentbe. Örömmel vennénk azt is, ha az RMDSZ tagja lenne a kormánykoalíciónak – tette hozzá a politikus. (duna tv/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS