2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2,3 milliárd lejt oszt szét az EMKE a szórványban

2004. december 01. 16:10, utolsó frissítés: 16:10

A 2004-2005-ös tanévre 4500 pályázat érkezett az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülethez (EMKE) a szórványban oktató pedagógusok díjazására és a diákok utaztatására – tájékoztatott Kötő József EMKE-elnök, valamint az RMDSZ oktatási főosztályának vezetője. A szétosztandó pénzalap a magyar Oktatási Minisztériumtól származik.

A pályázatok összértéke 26,5 milliárd lej – az EMKE kuratóriuma a rendelkezésre álló 2,3 milliárd lejes alapot körzeti központokra osztotta le. Ezek a központok vonzáskörzetükben, autonóm módon, konkrét helyzetek ismeretében ítélik meg a támogatásokat.

A szórványközpontok: Bartók Béla Alapítvány (Temes, Krassó-Szörény megye), Beszterce Művelődési Alapítvány (Beszterce-Naszód, Máramaros), Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület-Arad (Arad megye, Partium), Kallós Zoltán Alapítvány (Kolozs és Szilágy megye, Nyugat-Mezőség), Kőhalmi Református Egyházközség (Brassó megye), Medgyesi Milleniumi Ház (Szeben megye), Szent Ferenc Alapítvány (Hunyad és Fehér megye), Bernády György Alapítvány (Maros megye, Belső-Mezőség). (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS