2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Basescu kölcsön-mikrofonnal BÚÉK-olt

2005. január 03. 12:26, utolsó frissítés: 15:58

Formabontó és rendhagyó újévi üdvözletekkel lepte meg az országot az új államelnök szilveszter éjszakáján. Traian Basescu a szokásos szilveszteri rádió- és tévéköszöntők sablonjától eltérően az év utolsó perceit a bukaresti Egyetem-téren az ó-esztendőt búcsúztató fiatalok tízezrei között töltötte, feleségével együtt.

Éjfél előtt két-három perccel Basescu egy énekes mikrofonját kölcsön kérve lépett a nemzeti színház előtt felállított szabadtéri színpadra. Néhány mondatos, rögtönzött köszöntőjében annak a kívánságának adott hangot, hogy Románia sikeres ország legyen, az emberek jobban éljenek, egységesek, szolidárisak és erősek legyenek, s bízzanak magukban.

Arra kérte az ünneplőket, legyenek tudatában: az ország élén olyan erős elnök áll, aki közülük indult és szereti őket, akivel együtt az elkövetkező években történelmet csinálnak, megteszik azokat a lépéseket, amelyek elvezetik őket az Európai Unió országainak előkelő csoportjába.

Miután lelkes műsor-konferansziéként boldog új évet kívánt és Isten áldását kérte Romániára, az elnök pezsgőt bontott, meglocsolta a nézőket, majd ivott az üvegből, amelyet aztán átadott a közönségnek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS