2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Fidesz román-magyar környezetvédelmi megállapodást sürget

2005. január 05. 10:38, utolsó frissítés: 10:38

„Új kormánya van Romániának, ami azt jelenti, hogy kormányunk megkapta harmadik lehetőségét” – jelentette ki tegnap Áder János, a Fidesz frakcióvezetője, arra emlékeztetve, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció eddig már kétszer szalasztotta el környezetvédelmi feltételek szabását Románia uniós csatlakozásához. Mint mondta: másfélmillió tiszai magyar ember érdekében kell síkra szállni, és Gyurcsány Ferencnek el kell érnie, hogy az új román vezetés kezességet vállaljon az újabb környezetszennyezések megakadályozásában.

„Az erkölcsi alapunk adott, hiszen négy esztendővel korábban ciánszennyezés söpört végig a Tiszán, és azóta sem kaptunk kártérítést szomszédunktól” – idézte fel a tiszai katasztrófát a politikus, aki szerint a magyar kormányzati felelősség hatalmas, mert jelenleg úgy néz ki, az új román kormány nem zárkózna el a tárgyalásoktól.

A Fidesz hárompontos javaslatcsomagot fogalmazott meg a Gyurcsány-kabinetnek, amelyben a kis- és középvállalkozások visszatartott pénzének kifizetését, a magyar gazdákat hátrányosan érintő rendeletek eltörlését, és az új román kormánnyal való környezetvédelmi tárgyalások megindítását kéri. (gondola.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS