2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mire mennyit költ Boc 2005-ben?

2005. január 05. 14:54, utolsó frissítés: 14:54

Mire mennyit költ a kolozsvári városháza idén – erről számolt be Emil Boc polgármester. A 3381 milliárd lejes költésgvetés 15%-át, azaz körülbelül 500 milliárd lejt utcafelújításra különítették el. Parkolóház a Széchenyi téren és a Petőfi utcában, a Házsongárdi temető, illetve Közterület Fenntartó Vállalalat székhelye mellett épül.

24 milliárd lejt fognak a villamossínek korszerűsítésére költeni, lakásépítésre 464 milliárdot. Ebből a pénzből megkezdik két szociális tömbház felépítését – ez 60 milliárdba kerül, emellett a borháncsi telek közművesítésébe is belefektetnek 28 milliárd lejt. Ugyancsak a lakásépítésre szánt alapokból fogják fedezni a megvalósíthatósági és városrendészeti tervek elvégzését is.

A közvilágítás korszerűsítésére és bővítésére 60 milliárdot fognak fordítani, egyelőre azonban a hivatal patthelyzetben van, mivel az új adminisztráció felmondta ugyan a Funar polgármestersége alatt osztrák céggel kötött szerződést, a vállalat viszont beperelte a városházát. Ezzel kapcsolatosan februárban hoz végleges döntést a bíróság.

Boc abbéli meggyőződését fejezte ki, hogy a bevezetett 16%-os profitadó nem jelent majd kevesebb bevételt Kolozsvár számára, ugyanakkor a város sikeresebben fog pályázni a kormánynál azokra az összegekre, amelyek "megilletik" Kolozsvárt. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS