2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Basescu előrehozott választásokat akar?

2005. január 06. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

Azonnali előrehozott választásokat szeretne Traian Basescu, hogy „megszabaduljunk attól az erkölcstelen megoldástol, amelynek PUR a neve”. Az Adevarul napilapnak nyilatkozó államelnök ugyanakkor javasolta a D.A. szövetséget alkotó PNL és PD egyesülését.

Az Evenimentul Zilei értékelése szerint Basescu nem tud megbékélni azzal, hogy a szenátusnak és a képviselőháznak PSD-s elnöke van Nicolae Vacaroiu és Adrian Nastase személyében.

Az államelnök úgy értékelt, hogy a Dan Voiculescu vezette Humanista Párt még jóvátehetné hibáit, ha megtenné a két házelnök leváltásához szükséges törvényes lépéseket, hiszen azok az ő szavazataiknak köszönhetően kerültek oda.

Bogdan Pitigoi, a PUR szóvivője úgy gondolja, hogy Basescu pártjával és az előrehozott választásokkal kapcsolatos kijelentése „vagy egy vicc, vagy egy kontextusából kiragadott mondat.” Különben Basescu kétszer erkölcstelenebb, mivel elfogadta a PUR csatlakozását a kormányhoz – jelentette ki a szóvivő.

Az elnöki hivatal szóvivője, Adriana Saftoiu fontosnak tartotta, hogy pontosítson: „Az elnök úr kifejtette az interjúban, hogy az előrehozott választások egy politikai krízisre lehet megoldás, és jelenleg nem beszélhetünk krízisről, és nem szabad azt provokálni, amíg a kormány működőképes” – fejtette ki Saftoiu. (revista presei/adevarul/evenimentul zilei)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS