2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Távozzon Szász és Szilágyi az MPSZ éléről – mondja a sepsiszéki szervezet

2005. január 06. 18:06, utolsó frissítés: 18:06

Mennie kellene a szervezet éléről a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) csúcsvezetésének, Szász Jenő elnöknek és Szilágyi Zsoltnak, az országos választmány elnökének – ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be Gazda Zoltán sepsiszéki elnök.

Gazda közölte: a helyi szervezet úgy véli, a kampány ideje alatt Szász és Szilágyi meghátrált, amikor nem álltak ki teljes mértékben a választási indulás gondolata mellett, és e határozatukkal hátrányos helyzetbe hozták a szövetséget.

Kérdésre válaszolva Gazda kifejtette, nincs szándékukban a szövetségen belüli belső válság előidézése, elsődleges céljuk a szervezetépítés. Az MPSZ január 15-én Székelyudvarhelyen bővített elnökségi ülést tart. Ezt megelőzően minden széki elnökség elemzi a választási részvételt, annak tanulságait – tudósít a Góbévilág honlap.

Jövő szombaton határozott állásponttal megyünk Székelyudvarhelyre – mondta Gazda Zoltán, aki hozzátette: a székek elöljáróinak egyértelmű óhaja a szövetség pártként való bejegyeztetése is, melyet véleménye szerint még az év első felében meg kellene valósítani. A sepsiszéki elnök úgy gondolja, ez azért is fontos, mert Băsescu államelnök véleménye szerint is reális esélye van az előrehozott választásoknak. (góbévilág)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS