2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Négy prefektusa lesz az RMDSZ-nek

2005. január 07. 11:29, utolsó frissítés: 12:51

A mai napon megtörtént a prefektusok kinevezése, az RMDSZ három megye kormányképviselői tisztjét szerezte meg, és a jövő héten egy újabbat kaphat – nyilatkozta lapunknak Nagy Zsolt, az RMDSZ területi szervezetekért és önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke.


Beszterce-Naszód megyében Szilágyi Jánost nevezte ki a kormány, Kovászna megye új prefektusa György Ervin lesz, Máramaros megyében pedig Böndi Gyöngyike lesz a kormány képviselője.

Nagy Zsolt kommunikációs miniszter hozzátette: nem minden megyében történt meg a prefektusok kinevezése, és a jövő héten szintén RMDSZ-es prefektust neveznek ki Krassó-Szörény megyében is.

A BBC értesülései szerint a Humanista Párt több prefektusi tisztség várományosa, mint az RMDSZ – a hét, egyelőre be nem töltött tisztség közül ötöt választhatnak, bár még nem állították össze jelöltlistájukat. Nagy Zsolt ezt így kommentálta a Transindexnek: nem tudom megerősíteni ezt a sajtóértesülést. A PUR egyelőre egyetlen prefektusi tisztséget sem kapott meg.

A miniszter hozzátette: az RMDSZ célja az volt, hogy minél több megyében legyen prefektusa vagy alprefektusa, és ebből a szempontból – bár az alprefektusok kinevezésére csak jövő héten kerül sor – jónak értékelte a négy prefektusi tisztséget, hiszen 2000-2004 között a szövetségnek csak két prefektusi tisztség jutott. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS