2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Albert Álmos: az MPSZ nem létezik

2005. január 11. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

A háromszéki RMDSZ nem kíván a Székelyföld autonómiájáról párbeszédet folytatni a Magyar Polgári Szövetséggel. Albert Álmos területi elnök elmondta, számára az MPSZ nem létezik. Albert szerint a népszavazás már megtörtént november 28-án, amikor a magyar választópolgárok az RMDSZ-re szavaztak, és ezáltal támogatták az RMDSZ autonómiáról is szóló programját.

A Székelyföld autonómiájáról szóló referendum megrendezése kapcsán a háromszéki RMDSZ elnöke, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, egyetlen helyi önkormányzat sem fogadhat el a törvénytelen döntést. "Az RMDSZ azonban nem mondott le erről a célkitűzésről, az autonómia szerepel a szövetség programjában. Egy szakbizottság máris dolgozik a kérdés kapcsán, és mindenkivel konzultál, akinek életképes javaslata van. Többek között az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviselőivel is tárgyalni fogunk” — mondta Albert Álmos.

A háromszéki MPSZ vezetősége párbeszédre hívta az RMDSZ-t a Székelyföld autonómiája kapcsán. Az MPSZ közölte, egy általuk rendelt közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a Székelyföld lakosságának 98%-a autonómiát akar. (uno.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS