2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pénzmosással is vádolják Csibit

2005. január 11. 12:45, utolsó frissítés: 12:45

Újabb vádakkal bővültek Csibi István előzetes letartoztatásban lévő csíkszeredai üzletember bűnvádi dossziéi. A Korrupcióellenes Ügyészség vizsgálata szerint Csibi ellen a pénzmosás alapos gyanúja is fennáll. A székelyföldi vállalkozó több olyan törvényellenes kereskedelmi tevékenységet is folytatott, amelyek bevételeit látszólag legális üzletekbe fektették be, az így megforgatott összegeket pedig átcsempészték külföldre. Az üzletember adóparadicsomként nyilvántartott országokban is tartott fenn cégeket: ezek révén a pénz egy részét az adóhatóság megkerülésével az itteni vállalatainak törzstőke-emelésére használta.


Az ügyészek azt is vizsgálják, hogy a fogva tartott vállalkozó emberei az évek során gyakran utaztak Magyarországra, ahova nagy mennyiségű valutát csempésztek. A romániai bűnüldözők a magyarországi nyomozó szervek segítéségét kérték Csibi István magyarországi bankszámláinak felderítéséhez.

A csíkszeredai üzletember ellen az állami hatóság megvesztegetésének vádjával is eljárást indítottak: a nyomozás kiderítette, hogy 1999–2003 között a különféle állami hivatalnokokat több mint négymilliárd lej értékben vesztegette meg annak érdekében, hogy a vállalkozásainál kimutatott törvénytelenségekre ne derüljön fény. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS