2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Holnap tüntet a háromszéki PRM a magyar prefektus ellen

2005. január 13. 11:27, utolsó frissítés: 11:27

A Nagyrománia Párt Kovászna megyei szervezete tüntetés engedélyezéséért folyamodott a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalhoz, kérésükben az áll, pénteken 13 órakor a prefektúra előtt legalább 250 személy részvételével a magyar kormánymegbízott kinevezése elleni tiltakozásukat szeretnék kinyilvánítani.

A Háromszék napilap értesülése szerint a György Ervin kinevezése elleni tüntetésen részt vennének a Szociáldemokrata Párt tagjai is, viszont a Demokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt — tartva korábbi ígéretét — nem szándékszik utcára vinni embereit.

Petre Strachinaru, a két párt szövetségének parlamenti képviselője szerint az ilyenfajta megnyilvánulás egy újabb Koszovót eredményezhet, és a román illetve a magyar közösség közötti nyílt konfliktushoz vezethet. Jelen esetben egy utcai tüntetés akár félre is értelmezhető, az itt élő magyarok úgy gondolhatják, hogy ellenük irányul, holott nekünk semmilyen kifogásunk nincs velük szemben, hiszen sokan a Demokrata-Liberális Pártszövetségre szavaztak a választásokon - mondta Strachinaru, aki szerint a tüntetést célszerűbb lenne Bukarestben, a kormány épólete előtt megszervzeni, hiszen ők a hibásak a kialakult helyzetért.

A tüntetés jóváhagyásáról, az esetleges időpont- vagy helyszínváltoztatásról ma délelőtt dönt a rendőrség, a csendőrség és a városháza vezetőségéből álló bizottság. (háromszék/góbévilág)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS