2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A magyar külügyminiszterhez fordultak a Trianon-film ügyében

2005. január 13. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Az Egyesült Magyar Ifjúság – a Trianon-film vetítését szervező Erdélyi Magyar Ifjak magyarországi testvérszervezete – Somogyi Ferenc külügyminiszterhez fordult a román hatóságok eljárása miatt.


A levélben felhívják a miniszter figyelmét, hogy Mona Musca múvelődési miniszter utasítására hatósági eljárás indult, de a feljelentők nem vették figyelembe, hogy a a vetítésekre nem mozikban, hanem közösségi, alapítványi tulajdonban lévő termekben kerül sor. Az Egyesült Magyar Ifjúság elnöke a levélben az előzményeket – az EMI által ősszel szervezett Wass Albert felolvasó-maraton elleni intézkedéseket – is megemlíti.

"Mivel az Ön miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc már több ízben hangot adott annak, hogy kormánya felelősséget érez a határon túli magyarokért, bizonyára egyetért velünk abban, hogy az őket ért politikai indíttatású diszkrimináció esetén a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma sem maradhat tétlen. Ezért tisztelettel kérjük, hogy tegye meg a szükséges diplomáciai lépéseket az erdélyi magyar fiatalokat fenyegető, s a két ország jövőbeli kapcsolatát is beárnyékoló eljárás haladéktalan leállítása céljából" – fejezi be a levelet Strahl Zoltán, a szervezet elnöke. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS