2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Madaras Lázár lett Mehedinti prefektusa

2005. január 13. 17:20, utolsó frissítés: 17:20

Madaras Lázár Mehedinti megye RMDSZ-es prefektusa – jelentette be Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök a mai kormányülést követően, amelyen a kormány kinevezte a még függőben lévő hét (Botosani, Braila, Krassó-Szörény, Calarasi, Mehedinti, Valcea, Vrancea) megye kormánybiztosát. Madaras Lázár kinevezését illetően a kormányfő leszögezte, nem politikai vagy nemzetiségi hovatartozás, hanem szakmai szempontok alapján nevezték ki a prefektusokat, mely szempont érvényesülni fog az államtitkárok és az ügynökségvezetők kinevezésekor is.

Madaras Lázár 1941-ben született, 1964-ben államvizsgázott a bukaresti Közgazdasági Egyetemen, 1997 óta az ENSZ demográfiai szakértője. Dolgozott statisztikusként, pénzügyi ellenőrként, a forradalom előtt a Brassói Lapok főszerkesztője volt, 1990-1996 között parlamenti képviselő volt, 1996-tól 2000-ig a Brassó megyei tanács alelnöke.

A PD megszerezte a Valcea és Vrancea megyei kormánymegbízotti tisztséget, a többi megyében a PNL állít prefektust. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS