2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Emil Boc fogadta Németh Zsoltot

2005. január 14. 18:07, utolsó frissítés: 18:07

A romániai közigazgatási decentralizációról és a pártközi kapcsolatokról folytatott egyórás, nem hivatalos megbeszélést Kolozsváron Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője Emil Boc polgármesterrel, a kormánykoalíciót vezető liberális-demokrata pártszövetség társelnökével. Boc a magyar ellenzéki politikusnak megerősítette, hogy a romániai kormánykoalíció a valós önkormányzatiság megteremtését tűzte ki célul. A fideszes képviselő szerint:ű rendszerváltó szemlélet tapasztalható Romániában, pártja bízik abban, hogy Kolozsvárnak az egész térségre kiterjedő befolyása lesz a decentralizáció következtében.

Ugyanakkor a közigazgatási reform az uniós csatlakozási folyamattal együtt az egész romániai magyarság számára előnyökkel jár majd. Ami pedig a pártközi kapcsolatokat illeti, Emil Boc utalt arra, hogy a Demokrata Párt, amely jelenleg a szocialista internacionálé tagja, az Európai Néppárt felé közeledne, és üdvösnek tartaná, ha a Calin Popescu Tariceanu vezette Liberális Párttal egy néppárt jellegű szervezetbe tömörülnének, egyesülnének.

Németh Zsolt jelezte, hogy az Európai Néppárt elnöke megbízta Orbán Viktort, hogy készítsen helyzetjelentés a román pártstruktúráról, a politikai folyamatokról. A téma valószínűleg szóba kerül a román miniszterelnök budapesti látogatásán, hiszen Orbán Viktorral is találkozik – közölte a Magyar Rádióval Németh Zsolt. (mro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS