2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pártalapításra készül az MPSZ

2005. január 17. 10:12, utolsó frissítés: 10:12

A Magyar Polgári Szövetség területi szervezetei egyetértenek abban, hogy létre kell hozni egy pártot, amely a szövetség programját a választásokon képviseli – nyilatkozta Szász Jenő, az MPSZ elnöke a szombaton Székelyudvarhelyen tartott bővített elnökségi ülés után.
Az ülésen nem tárgyaltak személyi kérdésekről, miután a háromszéki szervezet is felülbírálta korábbi álláspontját, tulajdonképpeni bizalmatlansági indítványát a jelenlegi vezetéssel szemben. A bővített elnökség elemezte a Magyar Polgári Szövetség jelöltjeinek kudarcát a romániai novemberi parlamenti választásokon, és döntött a továbblépésről. Elhatározták, hogy három bizottságot állítanak fel, amelyek a következő elnökségi ülés időpontjáig, február 19-ig kidolgozzák egy párt bejegyzésének lehetőségét, egy ennek megfelelő politikai programot, és előkészítik a szövetség alapszabályzatának esetleges módosítását.

Szász szerint abban egyetértenek, hogy szükség van egy párt bejegyzésére. A vélemények abban ütköznek, hogy a Magyar Polgári Szövetség alakuljon-e párttá, mellette hozzanak létre egy pártot, vagy egy teljesen külön utakon járó pártot alakítsanak. (mro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS