2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb tanügyi szakszervezet perel

2005. január 19. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

Az Országos Közoktatási Szakszervezet (FSLI) és a Spiru Haret után az Országos Nevelési Szövetség (FEN) is beperelte az Oktatási és Kutatási Minisztériumot, illetve a Pénzügyminisztériumot annak érdekében, hogy az elmaradt – azaz félreszámolt – pótlékokat haladéktalanul utalják ki a pedagógusoknak. Szakszervezeti források szerint ez az összeg személyenként többmillió lejre is rúghat, amennyiben az érintettek 2000-ig visszamenőleg kérték a vonatkozó összegek elszámolását.
A Kárpátokon túli megyékben erős tömegbázissal rendelkező közoktatási szakszervezet, a FEN is beperelte a pótlékok ügyében a kormányt, két évvel az Erdélyt lefedő Országos Közoktatási Szakszervezet (FSLI) után. Mivel a közoktatási szakszervezetek nem nyitottak közös frontot a pótlékok ügyében, és szétforgácsolódva indultak harcba, az eredmények is szórványosak – jegyzi meg a Szabadság. A FSLI például országos szinten pereskedik, és meg is nyerte már azt.

Lucia Cojocaru, a Kolozs megyei közoktatási szakszervezet (SLIPC, a FSLI tagja) elnöke elmondta a Szabadságnak, mivel a végleges döntés még nem született meg, több hónapig is elhúzódhat a hercehurca, ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy a bukaresti székhelyű FEN is megtette a megfelelő lépéseket. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS