2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MPSZ: az RMDSZ-é az év plágiuma

2005. január 20. 10:59, utolsó frissítés: 11:40

A Magyar Polgári Szövetség Maros megyei szervezete üdvözli, hogy a romániai magyar választók elfogadták és sajátjuknak tekintették az MPSZ által nyíltan felvállalt autonómiaformákat és a kettős állampolgárság gondolatát. Ugyanakkor elítélik, hogy az RMDSZ "köpönyegforgató magatartást tanúsítva, a 2004-es év plágiumának nevezhető módon, az általunk megfogalmazottakat zászlójára tűzve, félrevezette a magyar választókat és újabb kampányszlogenné alacsonyította az autonómia eszméjét".

A szervezet szerint bebizonyosodott, hogy az MPSZ elvei és célkitűzései annyira megfelelnek az erdélyi magyarság elvárásainak, hogy akár kormányzati tisztségeket is el lehet nyerni velük, mint ahogy tette ezt az RMDSZ. Ugyanakkor sajnálattal vették tudomásul, hogy "mégsem minden elvünket tekintik magukénak a kormányon lévő Szövetség tagjai. Gondolunk itt a választás szabadságára."

Az RMDSZ választási jelmondatait először a Transindex nevezte az év plágiumának, a 2004 legjei – a leghitelesebb forrásból című cikkben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS