2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hírügynökségek lehallgatását kérték a belügyminisztériumból

2005. január 25. 10:11, utolsó frissítés: 10:11

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség 2003 októberében elutasította a közigazgatási és belügyminisztérium belföldi hírszerző és védelmi főosztályának kérését a Mediafax és az AM Press hírügynökségek bizonyos telefonvonalainak lehallgatásával kapcsolatban – tájékoztat a Korrupcióellenes Ügyészség sajtóirodája.

Az ügyészség azt követően adott ki közleményt, hogy a Ziua című országos napilap tegnapi számában megjelent összeállítás szerint Virgil Ardelean, a belföldi hírszerző főosztály vezetője kérte a Mediafax Rt. két, és az AM Press Kft. öt vezetékes telefonjának lehallgatását a korrupcióellenes harc keretében, arra hivatkozva, hogy bizonyos rendőrök titkos információkat adtak ki a médiának.

A Mediafax hírügynökség kijelenti: soha nem vásárolt információkat rendőrtisztektől, ez a módszer idegen a hírügynökség újságírói gyakorlataitól. Radu Stroe (PNL), a szenátus honvédelmi bizottságának alelnöke tegnap kijelentette, kérni fogja, a testület vitassa meg a belügyminisztérium belföldi hírszerző és védelmi főosztályának kérését a két hírügynökség telefonjainak lehallgatásával kapcsolatban. Stroe hangsúlyozta: Virgil Ardeleant, a főosztály vezetőjét meneszteni kell, ha bebizonyosodik, hogy törvénysértést követett el. (háromszék/ziua)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS