2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Márciusban jön az EP elnöke

2005. január 26. 10:55, utolsó frissítés: 10:55

Az Európai Parlament elnöke bejelentette, Bukarestbe látogat mintegy egy hónappal azelőtt, hogy Románia és Bulgária április 25-én aláírná az uniós csatlakozásról szóló szerződést, hogy rendezze a dokumentum aláírásával kapcsolatban esetleg felmerülő nehézségeket.

Josep Borell Brüsszelben találkozott Călin Popescu Tariceanu kormányfővel, akit arról tájékoztatott, az EP bizonyos frakciói aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a két tagjelölt állam képes-e teljesíteni a csatlakozási feltételeket. Tudjuk, hogy ez létfontosságú mozzanat az új bukaresti kormány számára, és meggyőződésem, hogy az európai integrációs célkitűzés sikerrel megvalósul – mondta Borell.

Tariceanu ismertette az EP elnökével a kormány prioritásait az európai integráció területén, és meggyőződését fejezte ki, hogy az európai intézmények objektív és korrekt módon ítélik meg a kormány intézkedéseit. Biztosítékokat kaptam, hogy Romániát az EU-ban kívánják látni, az európai tisztségviselőkben pedig megvan a politikai szándék az unió bővítésére - mondta Tariceanu. (mobilpress)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS