2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

185 vaddisznót mészároltak le Nastaseék Tiriac vadászpartiján

2005. január 26. 13:38, utolsó frissítés: 13:38

Adrian Năstase 132 meghívottal együtt Ion Ţiriac egykori teniszező, sikeres üzletember vendégeként Bihar megyében 185 vaddisznót mészárolt le – írja az Adevărul. Ráadásul a nagyváradi repülőteret a vadászszenvedélyüknek hódoló neves emberek biztonsága érdekében január 22-én 13 óra és január 23-án 15 óra között lezárták.

A vaddisznókat Tiriac saját bevallása szerint várásolta és bályoki vadasparkjába vitette. Szeley-Szabó Zoltán, a székelyudvarhelyi Aves Alapítvány elnöke elmondta a Krónikának: határozottan elítélik a módszert, ahogy az állatokat leöldösték, és törvénytelennek tartják a vadászatot.

Ion Tiriac meghívottjai közt Adrian Nastase és Ilie Sarbu volt mezőgazdasági miniszter mellett szerepelt Klaus Mangold, a Daimler-Chrysler elnöke, Wolfgang Porsche és Julius Meinl cégtulajdonosok, Burchard Bergmann, a Ruhrgas elnöke, és több neves bankár és üzletember. Tiriac azt állítja: minden tekintetben eégedett az eseménnyel, a legjobb vadásznak Nastaset kiáltották ki, aki 23 vaddisznót lőtt ki. (krónika, adevarul, háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS