2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vizsgálat indul Tiriacék vadászata miatt

2005. január 27. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

Kritizálta pártja elnökét, Adrian Nãstasét a múlt hétvégi elhíresült bályoki (Bihar megye) vadászata miatt Victor Ponta, a Szociáldemokrata Ifjúság elnöke szerdán Kolozsváron megtartott sajtóértekezletén. Szerinte ez a kaland ártott pártja és vezetősége imázsának.

Utólag kiderült, hogy a neves külföldi és hazai mágnás-politikus meghívottakat mozgósító, tömeges mészárlásba torkollott vadászaton részt vett a házigazda Ion Tiriac bankár fia, Ion Alexandru Tiriac is, aki nem rendelkezik fegyverhasználati engedéllyel.

Gheorghe Flutur mezőgazdasági miniszter elrendelte a bályoki vadászat körülményeinek kivizsgálását. Az intézkedés kiterjed a terület beruházásának, vadállománnyal való benépesítésének és kezelésének részleteire is. A Ion Tiriac által két évvel ezelőtt kétmillió euróért megszerzett és berendezett vadászközpont törvényességét is ki fogják deríteni.

A tulajdonos elégedettségét fejezte ki a sajtónak, amiért alkalma nyílik eloszlatni az ellene felmerült gyanút. Szerinte nagy lépés a demokrácia fejlesztésében, hogy a hatóságok saját kezdeményezésükből indítottak eljárást a valóság felfedésére. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS