2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elhalasztották az EMNT ülését az időjárás miatt

2005. január 28. 11:05, utolsó frissítés: 11:05

Egy hónappal elhalasztják az EMNT hétvégére tervezett marosvásárhelyi közgyűlését – áll az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László által tegnap kiadott közleményben.


"Az Erdély egész területéről érkezett jelzések szerint a váratlanul kialakult mostoha időjárási viszonyok bonyodalmassá és kétségessé teszik a területi küldöttek megfelelő időben és számban való Marosvásárhelyre érkezését az EMNT január 29-i ülésére. Tekintetbe véve az így előálló kockázatot, valamint a tanácskozás súlyát és az ezzel járó felelősséget, az EMNT Állandó Bizottsága tagjaival való konzultálás nyomán, velük egyetértésben, ezennel elhalasztjuk a marosvásárhelyi gyűlést, és annak időpontját 2005. február 26-ra, szombatra tűzzük ki" – szerepel a közleményben.

Az EMNT ülésével egyidőben a Székely Nemzeti Tanács is meghirdette saját ülését, szintén szombatra, Gyergyószentmiklósra, így kétségessé vált az EMNT-gyűlés sikere, mivel sokan – köztük Csapó József SZNT-elnök – minkét ülésre meghívót kaptak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS