2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újrakezdi a tiltakozásokat az egészségügyi szakszervezet

2005. február 03. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

A Sanitas szakszervezet a munkaviszály újraélesztését helyezi kilátásba, mert a parlament két házának szakbizottsága az egészségügyi dolgozókra nézve hátrányosan kívánja módosítani azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely január 1-jétől átlagban 20%-kal nagyobb fizetést szavatol számukra.

Tavaly novemberben a Sanitas azért vetett véget tiltakozássorozatának, mert az egészségügyi minisztérium és a kormány képviselőivel megállapodtak a bérek emelésében, és ígéretet kaptak ebédjegyekre, ingyenes egészségügyi ellátásra, néhány speciális juttatásra. Ennek nyomán adta ki a kormány a 115-ös rendeletet, a benne foglaltaknak meg kellene jelenniük a készülő új ágazati fizetési törvényben.

Joós Ştefan, a Sanitas háromszéki elnöke elmondta a Háromszéknek: bár a kórházak a rendelet szerint számították ki a januári béreket, a parlamenti szakbizottságokban egy olyan fizetési rács javaslatán dolgoznak, amely alacsonyabb béreket ír elő, mint a sürgősségi kormányrendelet. Januárra kaptak húsz ebédjegyet is, de a jelek szerint a beígért kedvezmények egy részéről megfeledkezik a minisztérium, a fizetések terén pedig visszalépés történik – szögezte le Joós. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS