2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rus: Erdéllyel szemben tiszteletlenség az autópálya megkérdőjelezése

2005. február 03. 15:31, utolsó frissítés: 15:31

Az Erdély iránti tisztelet hiányát jelentené a Brassó–Bors autópálya hatékonyságának újraelemzése a Tariceanu-kormány részéről – jelentette ki tegnap sajtótájékoztatón Ioan Rus, a Kolozs megyei PSD elnöke, az autópálya-tervezet egyik kezdeményezője. Rus közölte, amikor megszületett a döntés az autópálya megépítéséről, a közlekedésügyi minisztérium tanulmányokat készített a tervezet gazdasági hatékonyságáról.

"Az erdélyi autópálya hatékonyságát nem 2004-től vagy 2005-től kell számítani, hanem 2012-től, amikor a munkálatok befejeződnek, vagy 2020-tól" – mondta Ioan Rus. Köztudott: a dél-romániai forgalom Nagylaknál megy ki az országból, a többi térségbôl azonban a borsi határátkelőn keresztül igyekeznek tovább – magyarázta Rus, aki továbbra is az észak-erdélyi autópálya egyik legvehemensebb támogatója kíván maradni. – Az autópályára épp azért van szükségünk, hogy a Romániába látogatók eljuthassanak, meglátogathassák a szász kulturális örökséget, ha Európához akarunk csatlakozni, fel kell zárkóznunk, ami az infrastruktúrát illeti – hangoztatta.

Az autópálya megépítésével megbízott Bechtel társaság úgy vélekedett, hogy az államfő által szorgalmazott újraelemzés megerősíti az autópálya szükségességét, és közölte, hajlandó erről tárgyalni az államfővel és a miniszterelnökkel a vizsgálat után.(rompres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS