2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hárman megfagytak a hétvégén – Bodzafordulón mínusz 35 fok volt

2005. február 07. 10:56, utolsó frissítés: 11:43

A hétvégén a Kovászna megyei Bodzafordulón mérték az országban a legalacsonyabb hőmérsékletet, -35 Celsius-fokot, Csíkszeredában -28 Celsius-fok volt. Az időjárás elsősorban az ország délkeleti vidékein szedte áldozatait. Bár a havazás megszűnt, az óránként 60 kilométeres sebességet elérő szél maradt.

Buzau megyében az egyik országút mentén három megfagyott holttestre bukkantak. Ugyancsak ebben a térségben bukkantak rá egy 74 éves férfi holttestére is a hóban. Helyenként kétméteres hótorlaszok alakultak ki, és a hadsereget (harckocsizó egységeket) is bevetettek az utak megtisztítására.

Konstanca megyében az utak nagy része továbbra is járhatatlan. A főváros felé közlekedő vonatszerelvényeket két-két Diesel-mozdony vontatja. A megye minden részén elhagyott személygépkocsikat látni, utasaikat iskolákban vagy helybeliek lakásán szállásolták el.

A Kovászna megyei Bodzafordulón mérték az országban a legalacsonyabb hőmérsékletet. A "kis Szibériának" nevezett háromszéki településen vasárnap reggel –35 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A Mediafax jelentése szerint Maroshévízen és Gyegyóalfaluban mínusz 25-öt, Székelyudvarhelyen mínusz 20-at mértek, Csíkszeredában viszont az idén másodszor süllyedt a hőmérséklet mínusz 28 fokra. (hvg/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS