2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jégpályát avattak Csíkkarcfalván

2005. február 14. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

Vasárnap felavatták az ország első községi mújégpályáját Csíkkarcfalván. A nagyméretű beruházást a kormány 14 milliárd lejjel támogatta, ugyanakkor a korszerű, világítással, elektromos eredményjelző táblával, modern öltözőkkel ellátott műjégpálya létrehozását a megyei és a helyi önkormányzatok, számos vállalkozó és magánszemély támogatta. A műjégpálya elkészítésének munkálatai 2003. augusztus 16-án kezdődtek el.

Az ünnepi eseményen, melyen több száz helybéli, illetve a szomszédos településekről és Csíkszeredából érkező érdeklődő vett részt, Verestóy Attila Hargita megyei szenátor, Bunta Levente, a megyei tanács elnöke, Kelemen Hunor parlamenti képviselő, Gábor Tibor polgármester, valamint Kurkó János György, a pálya létrehozásának kezdeményezője mondott beszédet. A felszólalók beszédükben rámutattak: a műjégpálya amellett, hogy egyelőre egyedi kezdeményezésnek számít, a térség, egész Felcsík számára előrelépést jelent.

A megnyitó rendezvényen Borbély László, területrendezési és építkezésügyi megbízott miniszter is részt vett, aki az ünnepélyes szalagvágás után ki is próbálta az új pályát. A rendezvény a továbbiakban műkorcsolya és rövidpályás gyorskorcsolya-bemutatóval folytatódott, végül gyermek- és ifjúsági csapatok léptek jégre, valamint a Sportklub és a HC Csíkszereda is játszott egy mérkőzést. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS