2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tariceanu: választások csak csatlakozás után

2005. február 16. 10:52, utolsó frissítés: 13:38

Miközben Traian Basescu államfő minden egyes alkalommal azt hangoztatja, hogy mielőbb előre hozott választásokat kell tartani, Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök úgy vélekedik, hogy 2007. január elseje előtt az előre hozott választások megtartása nem lenne időszerű.


Bár a koalíció a parlamenti átigazolásoknak köszönhetően már kényelmes többséggel rendelkezik a törvényhozásban, az államelnök nehezen képes megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a parlament mindkét házát a szociáldemokraták vezetik: a képviselőházat Adrian Nastase volt kormányfő, Basescu személyes ellensége, a szenátust pedig Nicolae Vacaroiu, aki az elmúlt ciklusban is ezt a tisztséget töltötte be – írja a Népszabadság.

Tariceanu azonban úgy látja, hogy az ország 2007. január 1-én esedékes EU-csatlakozása előtt nem időszerű előre hozott választásokat rendezni. Kijelentette: erre a lépésre csakis politikai válság esetén lenne szükség, és jelenleg nincs válság. 2005-ben és 2006-ban végig kell haladnunk az integráció szakaszain, hogy a csatlakozás után egyenlő félként kezeljenek az EU-ban – magyarázta a miniszterelnök. (népszabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS