2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Xenofób megjegyzéseket tett Oprescu dr. Arafatról

2005. február 17. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

Idegengyűlölő megjegyzéseket tett Sorin Oprescu, a PSD egészségügyi szakembere dr. Raed Arafatra, a marosvásárhelyi rohammentő szolgálat vezetőjére. Arafat a Realitatea televízió február 14-i, 100% című esti műsorában hozta szóba rosszallóan azt a szándékot, hogy a sürgősségi ellátást privát-állami vállalkozássá tennék. A műsorban Arafat doktor felhívta a figyelmet arra, hogy a PSD fontos szakmai sikerként mutatott be egy szakkonferencián való időleges részvételt, amelynek alig van súlya.

Ekkor telefonált be a stúdióba a PSD-s szenátor – másodállásban a Bukaresti Egyetemi Kórház vezetője –, aki a Vásárhelyen köztiszteletnek örvendő orvos származására való sértő utalásokra ragadtatta magát, mely szerint Európában vagyunk, nem máshol, és Arafat ne érezze magát a sürgősségi ellátás ajatollahjának.

A Pro Európa Liga sajtóközleményben reagált a történtekre, amelyben kifejti: kérni fogja a Diszkriminációellenes Tanácsot, hogy azonnal indítson hivatalból eljárást ebben az ügyben, kiszabva a törvény által előírt bírságokat. (népújság/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS