2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vizsgálat indult a hokiszurkolók bekiabálásai miatt

2005. február 17. 14:03, utolsó frissítés: 15:55

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) két vizsgálatot indított a hokibajnokság döntőjének első két mérkőzése kapcsán, írja a Krónika. Az első, bukaresti találkozón elhangzott Afara, afara cu ungurii din tara! (Ki a magyarokkal az országból!) skandálás miatt a csíki Korodi Attila RMDSZ-es környezetvédelmi államtitkár fordult a tanácshoz, a második, csíkszeredai mérkőzésen a tanács hivatalból indított vizsgálatot, amiért a hazai szurkolók lecigányozták a vendégeket.


Asztalos Csaba, a CNCD elnöke elmondta a lapnak: már korábban megkezdték egy szabályzat kidolgozását, amely szerint a szervező klubnak a hangosbemondón keresztül fel kell hívnia a szurkolók figyelmét, hogy tartózkodjanak a gyűlölködő megnyilvánulásoktól. Ha ennek nincs hatása, a drukkereket el kell távolítani a nézőtérről, és végső esetben a játékvezető a mérkőzést is félbeszakíthatja.

Az üggyel kapcsolatban a tanács állásfoglalást kér az egyesületektől, a jégkorong-szövetségtől, a megfigyelőtől, illetve megtekinti a találkozók televíziós felvételét. Döntés két héten belül várható, a Steaua és a Sportklub pénzbírságokra számíthat, ha a tanács úgy dönt: diszkrimináció történt. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS