2021. május 12. szerdaPongrác
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tőkés elítéli az SZNT-ülés antiszemita felszólalóját

2005. február 21. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Fájdalmasan időszerű elítélnünk azt az antiszemita jellegű felszólalást, melyre az SZNT legutóbbi ülésén került sor, Gyergyószentmiklóson, és amely azzal fenyeget, hogy a székely autonómia nemes ügyéért vívott küzdelmet beszennyezi – áll az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szerkesztőségünkbe eljuttatott nyilatkozatában.


A Tőkés László EMNT-elnök által aláírt dokumentum szerint ilyen módon nem Románia Parlamentje vagy az európai fórumok, hanem csak az Országos Diszkrimináció-Ellenes Tanács elé juthatnak jogos követeléseikkel.

"Az autonómia ügyében nekünk nem Izráellel, hanem sokkal inkább az RMDSZ Neptun-irányvonalú, önfeladó politikájával, valamint annak ellenérdekelt, elvtelen támogatóival van gondunk" – teszi hozzá a királyhágómelléki püspök.

Az EMNT elnöke úgy véli, ellenségek helyett szövetségeseket kell keresniük, mind egymás között, mind Romániában, mind Magyarországon, mind Európában. "Elutasítás helyett a hátrányos megkülönböztetést szenvedők szolidaritására van szükség, hiszen az antiszemitizmus és a nacionalista magyarellenesség végtére is egy tőről fakad" – zárja Tőkés a nyilatkozatot. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS