2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egymilliárd eurós "városközpontot" épít a TriGránit Bukarestben

2005. március 02. 18:34, utolsó frissítés: 18:38

Egymilliárd eurós bukaresti beruházást jelentett be a TriGránit ingatlanfejlesztési Rt., amely Bukarestben egész városrészt kíván beépíteni.

A bukaresti városközpontot és más romániai városokat érintő beruházási terveiről a cégcsoport legjelentősebb résztulajdonosai tájékoztatták a sajtót egy látványos bukaresti fogadáson. A multifunkcionális városközpont 104 ezer négyzetméteres területet foglal majd el a város egyelőre foghíjas központjában, a tervek szerint helyet kapnak benne bevásárló- és szórakoztatóközpontok, kulturális létesítmények, irodaházak, szállodák és parkolóházak.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a TriGránit bukaresti beruházásának értéke közel egymilliárd euró lesz. A cégcsoport emellett Kolozsváron hamarosan hozzákezd egy Pólus Center építéséhez, ezen kívül csaknem 10 romániai városban, Brassóban, Krajován és Pitesti-ben, továbbá Konstancán is jelentős ingatlan-együtteseket készül felhúzni

A cégcsoport két jelentős résztulajdonosa, Peter Munch és Lord Nathaniel Rothschild bejelentette: úgy tekintenek Romániára, mint a bővülő EU keleti kapujára. A TriGránit vezetőeit Bukarestben fogadta Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök és két helyettese, Markó Béla és George Copos. (hvg/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS