2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kormányátalakítás készül – megszűnik Markó tisztsége?

2005. március 16. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Kormányátalakításra készül a Jurnalul National információi szerint a PNL-PD szövetség. Kormányközeli körökből kiszivárgott értesülések szerint a koalíció két legerősebb pártja arra akarja rávenni az RMDSZ-t és a PUR-t, hogy 16-ra szűkítsék a minisztériumok számát, és váljanak meg a miniszterelnök-helyettesektől.
A 14-16 minisztériumos kormány a PNL-PD eredeti elképzelésében, a kampányban hangoztatott kormányprogramban szerepelt, de a kormányalakítás pillanatában lemondtak róla, és három miniterelnök-helyettest is kineveztek.

A Jurnalul National információit tegnap demokrata források is megerősítették, amelyek kifejtették: így már nem igazán fontos kérdés számukra, hogy ki lesz a főpolgármesterségre pályázó Adriean Videanu miniszterelnök-helyettes utódja, ennek ellenére ki fognak nevezni valakit a helyére. A PD állandó bizottsága ma dönt arról, ki lesz az a három személy, akiket javasolnak a miniszterelnöknek a tisztség betöltésére. Közülük két név, Radu Berceanué és Vasile Blagaé már ismert.

Párton belüli források ugyanakkor azt is közölték: az államfő felkérte Videanut, ne váljon meg kormánytisztségétől a Nemzetközi Valutaalappal való tárgyalások befejezéséig, de a PNL-PD szövetség főpolgármester-jelöltje mindenképpen be akarja tartani ígéretét, és pénteken bejelenti lemondását. (jurnalul national)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS