2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem jár el Patrubány ellen a CNCD – az MVSZ elnöke feljelentette Asztalost

2005. március 22. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

Magyarellenesság vádjával feljelentette Patrubány Miklós az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnökét, Asztalos Csabát.

Patrubány a Transindex Magyar és román rasszista felhangok: a hatóság visszavág c. összeállításában idézett Asztalos-álláspont, illetve a Szabadságnak adott egyik interjúja miatt vádolja a CNCD elnökét.

Asztalos Patrubány "én nem tudom, hogy Eörsi Mátyás zsidó vagy nem zsidó" kezdetű nyilatkozata kapcsán állapította meg, hogy az MVSZ elnökének kijelentése sértő egy közösség méltóságára nézve, és mint ilyen, jogilag elmarasztalható. A tanács végül – még a feljelentés megtörténte előtt – úgy döntött, hogy nem indít eljárást Patrubány ellen.

– A feljelentés már hétfőn megtörtént – tájékoztatta lapunkat Asztalos Csaba, aki elmondta, az eljárás a tanács rendszabályzata szerint végigjárja a maga útját. Az ügy a kollégium elé kerül, de a szokásos keddi ülésen (vagyis március 29-én) Asztalos nem fog résztvenni. – Amennyiben meg akar hallgatni a testület, akkor behív – magyarázta.

– Nevetségesnek és szomorúnak tartom Patrubány Miklós lépését – zárta kommentárját Asztalos Csaba. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS