2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félelemben tartják a kolozsvári magyar szociális otthon dolgozóit

2005. április 05. 16:44, utolsó frissítés: 16:44

Rendszeres megfélemlítésről számol be a Krónika mai lapszámában: a Szent Kamill szociális otthon munkatársait az intézmény megnyitása óta folyamatosan inzultálják a környékbeli fiatalok. A kolozsvári Hajnal negyedben álló épület a Magyar Mozgáskorlátozottak Társulatának ad otthont 2001 óta. A társulat elnöke, Tokay Rozália elmondta a Krónikának: az otthom munkatársai szinte minden este azzal szembesülnek, hogy a kapuban vagy a mellékutcákban fiatalok csoportja fogadja őket "Bozgorok, tűnjetek el az országból" felkiáltással.

Tokay olyan esetről is beszámolt, hogy az intézményt meglátogató osztrák atyát tojással és paradicsommal dobálták meg. Március 29-én este pedig az egyik ápolónő férjébe kötött bele két fiatal, majd megállt mellettük egy autó, amelyből négyen szálltak ki, és elverték a magyar fiatalembert. Az intézmény vezetői eddig nem értesítették a rendőrséget, úgy próbálják a támadásoknak elejét venni, hogy este taxit hívnak az ott dolgozók számára.

A Krónika megkereste Emil Bocot az ügyben. A polgármester a lap munkatársától hallott először az esetről, és ígéretet tett, hogy felveszi a kapcsolatot a rendőrséggel, és rövid időn belül fényt derítenek az esetre, amely szégyent hoz a városra. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS