2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Svédországban elkapták Bivolarut

2005. április 06. 12:07, utolsó frissítés: 12:25

A svéd hatóságok hétfőn elfogták Gregorian Bivolarut, a Szellemi Integráció az Abszolútumba Mozgalom (MISA) vezetőjét, aki ellen a román hatóságok több mint kilenc hónapja adtak ki országos és nemzetközi körözést – tájékoztat az Országos Rendőrfelügyelőség. A romániai Interpol-irodát április 4-én tájékoztatta a stockholmi társiroda, hogy Bivolarut őrizetbe vették Malmöben és kiadják Romániának. A fővárosi 5. kerületi bíróság letartóztatási parancsot állított ki Bivolaru nevére kiskorú személlyel létesített szexuális kapcsolat bűntettének elkövetésért. A letartóztatási parancs Bivolaru elfogása után számított 26 napig érvényes.

A MISA szellemi vezetőjét 2004. márciusában letartóztatták amiatt, hogy nemi kapcsolatot létesített és szexuális perverziókat követett el a kiskorú Madalina Dumitruval. Bivolaru kiszabadult az őrizetből, miután a bukaresti fellebbviteli bíróság 2004. április 1-én jóváhagyta fellebbezését az előzetes letartóztatás ellen. Azóta a férfit az ország több településén látni vélték, de elfogni nem sikerült.

A bukaresti fellebbviteli bíróság ügyészei 2004. augusztusában pert indítottak Gregorian Bivolaru ellen kiskorú személlyel létesített szexuális kapcsolat, szexuális perverziók, kiskorúakkal folytatott emberkereskedelem és törvénytelen határátlépési kísérlet vádjával. Az ügyészség 2005. január 20-án újabb bűnvádi vizsgálatot indított Bivolaru ellen adócsalásban való bűnrészesség és emberkereskedelem miatt. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS