2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hayssamot vádolják az újságírórablás szervezésével – a PSD kizárta a pártból

2005. április 07. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

"Az Omar Hayssam román állampolgár által vezetett bűnözőcsoport kapcsolatban állt olyan személyekkel, akiknek közük volt a három román állampolgár elrablásához Irakban" – így szól a főügyészség tegnap esti közleménye, amely megerősíti az 1,8 millió dolláros pénzmosás és csalás vádját is.

A szír-román üzletember jelenleg 30 napos előzetes letartóztatásban ül. Tegnap este az Antena 1 tévéadó riportfilmet közölt Hayssam és a volt kormánypárt, a PSD vezető politikusainak – köztük Ion Iliescu – kapcsolatairól. A párt bukaresti szervezete kizárta az üzletembert.

Kiderült, hogy letartóztatása előtt egy hónappal a Manhattan cégcsoport vezetője olyan kitüntetést vehetett át üzletemberi munkájáért, amelyet Băsescu elnök védnökségével adott át a Közép-Európai Platform az Átlátható és Tisztességes Versenyért nevű szakmai szervezet. A díjat egy olyan tanácskozáson adták át, amely az Európai Bizottság védnöksége alatt zajlott.

Băsescu szóvivője most arra hivatkozik, a Cotroceni-palota nem is tudta, milyen cégeket díjaz a fórum, és az elnök nem is vett részt az eseményen. (revista presei)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS