2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vezetők nélkül az udvarhelyi kulturális intézmények

2005. április 07. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

A múlt heti tanácsülésen elmaradt a Tomcsa Sándor Színház, valamint az Udvarhely Néptáncműhely igazgatóinak kinevezése – írja a Hargita Népe. A nemrégiben lezajlott versenyvizsga eredményeként a színház élére Nagy Pált (az Udvarhelyi Fiatal Fórum egykori elnökét, a Magyar Polgári Szövetség ügyvezetőjét), a táncműhely élére pedig Miklós Leventét, a Corvina könyvesbolt ügyvezetőjét nevesítették. A tizenegy tagú vizsgáztató bizottságban a helyi kulturális intézmények vezetői mellett a városi tanács polgári és RMDSZ-frakciói részéről két-két tanácsos is részt vett. Ennek ellenére az RMDSZ-frakció csak a néptáncműhely vezetőjének kinevezését támogatja.

Benedek Árpád Csaba RMDSZ- tanácsos a Hargita Népének elmondta, februárban a tanács elfogadott egy határozatot, mely értelmében a színház igazgatói tisztségére kizárólag olyan jelentkezők pályázhatnak, akik felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkeznek. A polgármesteri hivatal által kiírt pályázat ellenben nem tett eleget eme kritériumnak. Benedek elmondta, az RMDSZ-tanácsosok nem tudják támogatni, hogy olyan színházigazgatója legyen a városnak, aki nem megfelelő végzettséggel rendelkezik, ugyanakkor nem a nyertes személyt kifogásolják, hanem a versenyvizsga törvényességét. Ennek értelmében új versenyvizsga kiírását kezdeményezik, ahol kötelező lesz a felsőfokú szakirányú végzettség.

A tanács januárban olyan határozatot hozott, mely értelmében Elekes Gyulát, a Művelődési Ház igazgatóját bízták meg a két intézmény ideiglenes vezetésével. A megbízás március 31-én járt le, tehát jelen pillanatban mind a színház, mind pedig a néptáncműhely igazgató nélkül tevékenykedik. A néptáncműhely igazgatójának kinevezésére sem kerülhetett sor, ugyanis az előterjesztő, Szász Jenő polgármester még a tanácsülés kezdetén visszavonta a napirend érdemi tárgyalását. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS