2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Mol befejezte a Shell-akvizíciót

2005. április 08. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Rt. a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzése után lezárta a tavaly novemberben bejelentett Shell Romania akvizíciót – közölte a magyar olajtársaság. A tranzakció magába foglalja egy 59 töltőállomásból álló országos kiterjedésű hálózat, továbbá a kenőanyag, a repülő-üzemanyag, és a nagykereskedelmi üzletek megvásárlását. A Mol a kiskereskedelmi forgalom megkétszerezését tűzte ki célul a Shell hálózat integrációját követően – írja a Szabadság.

A tranzakció eredményeként a Mol által Romániában működtetett töltőállomások száma meghaladja a 130-at, míg becsült kiskereskedelmi piaci részesedése eléri a 10%-ot. A Mol folytatja zöldmezős töltőállomásainak hálózatbővítését, hogy elérje a stratégiai 15%-os piaci részesedést. A Shell Romania, Mol Ro Comert Kft. néven a Mol-csoport tagjává vált. A Mol, a Mol Románia és a volt Shell Románia pénteken megkezdi közös munkáját a jól ismert Mol termékek és kiváló szolgáltatások kínálatával – mondta Mosonyi György, a Mol-csoport vezérigazgatója a cég közleménye szerint.

A megvásárolt töltőállomásokat 2005 szeptemberig átfestik Mol-színekre, és bizonyos töltőállomásokat korszerűsítenek. Az 59 Shell töltőállomás új színekbe öltöztetését háromhetes felmérés előzi meg. A töltőállomásokat ezen szakmai felmérés alapján két csoportba sorolják: felújítandók, illetve csak átöltöztetést (a Shell vizuális elemek kicserélése a Mol-os követelményeknek megfelelően) igénylők. Ezzel párhuzamosan alakítják ki az új, integrált vállalat szervezeti felépítését.

A Romániában kiadott EuroShell kártyák, hat hónapig lesznek használhatóak. Ezeket a kártyákat Mol Arany és Ezüst Üzemanyag kártyákra cserélik, amelyeket nem csak a romániai Mol-hálózatban, hanem a magyarországiban is elfogadnak. A külföldön kiadott kártyákat azonban ezen az időszakon túl is az egész Mol Románia hálózatban elfogadják. A messzebbre utazók nemzetközileg elfogadott, a Mol és a DKV által közösen kibocsátott üzemanyag-kártyákat válthatnak ki. A Shell hálózatban a Smart kártyatulajdonosok a következő hat hónapban a megszokott módon gyűjthetik és válthatják be Smart pontjaikat. Ezzel párhuzamosan a Mol elindítja saját törzsvásárlói programját. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS