2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyarellenes esetet vizsgál a CNCD

2005. április 14. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

Kolozsváron vizsgálódik az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) képviselője a Szent Kamill szociális otthon ügyében. A tanács a Krónikában megjelent cikk nyomán indított eljárást, amelyben a rendőrség és a polgármesteri hivatal segítségét is kérte.


Mint arról lapunk is beszámolt, a Kolozsvári Magyar Mozgássérültek Egyesületének otthont adó Szent Kamill otthon dolgozói több ízben is magyarellenes incidensek áldozatai voltak. A Hajnal negyedi intézetből az esti órákban hazafele tartó alkalmazottakkal állításuk szerint gyakran kötekedtek a környékbeli fiatalok, lebozgorozták őket. Március 29-én este megverték egyik ápolónő férjét, akinek a beszámolója szerint a hosszú hajába kötöttek bele.

A rendőrség biztosította Tokay Rozália igazgatónőt, hogy fokozottan figyelnek az intézet és dolgozói biztonságára. A CNCD megbízottja, Corina Macovei közölte a Krónikával: a tanács kivizsgálása nyomán a rendőrség eljárást indított a férfi bántalmazásával kapcsolatban. Ugyanakkor a rendőrparancsnok szerint a nyomozás nem igazolta a rendszeres bozgorozás tényét. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS