2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem csak Iliescu pályázik a PSD-elnökségre

2005. április 20. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

Szinte biztos, hogy Mircea Geoana is indulni fog holnap a Szociáldemokrata Párt elnöki tisztjéért, amelynek mostanig Ion Iliescu volt a várományosa. A volt külügyminiszter csak a mai nap folyamán jelenti be, hogy jelölteti-e magát a holnapi kongresszuson. Geoana támogatottsága jelentősnek mondható: az erdélyi szervezetek és több moldvai tagszervezet is őt támogatja. Ioan Rus volt belügyminiszter, Cristian Diaconescu volt igazságügyminiszter és Mihai Tanasescu volt pénzügyminiszter is mellette állnak.


Serban Nicolae is bejelentette indulás szándékát, politikus támogatója nem más, mint Viorel Hrebenciuc, a PSd Bákó megyei szervezetének a vezére. A Dimbovita megyei Nicolesti község polgármestere, Dumitru Soare is harcba száll – ő a családját tekintheti legerősebb támogatójának.

A párt hét alelnöki tisztségére tegnapig 14-en nyújtották be jelölésüket: Ioan Rus (Kolozs), Ioan Stan (Dimbovita), Constantin Nita (Brassó), Constantin Contac (Botosani), Ilie Sirbu (Temes), Gheorghe Nechita (Iasi), Marian Sirbu és Cristian Diaconescu, Mihai Tanasescu és Titus Corlatean – őket a Kolozsvár-központú belső ellenzék támogatja. A másik oldalon Ioan Mircea Pascu, Corina Cretu, Valer Dorneanu és Serban Nicolae nyújtotta be jelölését. Dan Nica (Galac), Aura Vasile (Bukarest), Dan Mircea Popescu és Ioan Talpes (Caras-Severin) valószínűleg szintén feliratkoznak az alelnök-jelöltek közé. (ziua/cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS