2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kihallgatta Csibit a PNA

2005. április 20. 15:43, utolsó frissítés: 15:43

A korrupcióellenes ügyészek tegnap kihallgatták Csibi Istvánt hét rendőrtiszttel együtt. A rendőröket azzal vádolják, hogy javakat fogadtak el Csibitől, cserébe azért, hogy védjék vállalkozásait. A nyomozás a belügyminisztérium ellenőrző testületének a jelentése alapján indult el. Csibit tegnap négy órán keresztül hallgatták ki adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt.


Az ügyészek azt állítják, hogy Csibi István a Halc, a Hit Company és a Falca Kft-ken keresztül egészségügyi szeszt gyárt, amit a Neptun holdinghoz tartozó Sanitalc gyógyszertáron keresztül értékesít iratok nélkül. Az üzletembert 70 milliárd lejnyi áruforgalmi adó (TVA) illegális visszaigénylésével is vádolják. Az ügyészek azt állítják, Csibi Magyarországra küldte a feketén forgalmazott alkoholból származó bevételeit. Később ezeket az összegeket magánszemélyként kölcsönadta – kamat fizetése mellett – saját cégeinek.

A korrupcióellenes ügyészség (PNA) szervezett bűnözéssel és korrupcióval foglalkozó osztályának nyomozást vezető ügyészei és rendőrei egész héten Marosvásárhelyen tartózkodnak az ügy felgöngyölítése érdekében. (rompres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS