2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A diszkriminációellenes tanácstól várnak segítséget a bírák

2005. április 22. 11:13, utolsó frissítés: 11:58

Miután a bírák az év elején tiltakoztak azon kormányrendelet ellen, amely a magisztrátusok bérezésére vonatkozó törvényt egészíti ki, és amelynek alapján a bírák csupán egy részének biztosítanak 40%-os pótlékot, ezúttal az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordultak.


Maros megyében mintegy 80 magisztrátus tiltakozik a szóban forgó, általuk diszkriminatívnak tartott rendelkezések ellen, amely a korrupcióellenes ügyeket vizsgáló bírákat hozza kedvezményezett helyzetbe javadalmazás szempontjából. Az Országos Diszkriminációellenes Tanácstól pedig azt követelik, hogy vizsgálja ki, monitorizálja és foganatosítson büntető intézkedéseket a bírákat ért diszkriminatív intézkedések miatt, valamint biztosítson szaktanácsadást a tiltakozás aláíróinak.

A Romániai Magisztrátusok Egyesületének Maros megyei szervezete által kiadott közlemény szerint a hatóságok, annak ellenére, hogy elismerik a diszkrimináció létezését, semmit sem tettek ellene, ezért a bírák attól sem riadnak vissza, hogy pert indítsanak az illetékes hatóságok ellen. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS