2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Árvíz: folytatódnak a segély-akciók

2005. április 29. 11:05, utolsó frissítés: 11:05

Az árvíz sújtotta térségek lakossága további kormányzati segélyt, többek között élelmiszereket kap az állami tartalékalapból. A kormány tegnapi ülésén egy sor jogszabályt fogadott el az utóbbi időszakban az ország több megyéjében pusztító árvíz károsultjainak támogatására. A Temes megyei árvízkárosultak 4,5 milliárd lej értékben kapnak sürgősségi humanitárius segélyt élelmiszerek formájában.

A kilakoltatott személyek ideiglenes elszállásolására a Temes megyei tanács ágyakat, matracokat és sátrakat kapott a Honvédelmi Minisztériumtól. Összesen 11 milliárd lej értékben gyógyszereket, oltóanyagot, fertőtlenítő szereket, rovarirtókat és egészségügyi anyagokat biztosítanak a járványok megelőzésére Temes, Krassó-Szörény és Hunyad megyében. Az Arad, Krassó-Szörény, Hunyad, Mehedinti és Temes megyei munkaügyi hivatalok által készített felmérések nyomán az árvízkárosult családok szociális segélyt kapnak a károk függvényében.

A Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium költségvetésének kiegészítése révén Krassó-Szörény megye 122,7 milliárt lejt, Temes megye pedig 156 milliárd lejt kapott az árvízvédelmi létesítmények helyreállítására és a kárelhárításra. A szállításügyi minisztérium 497 milliárd lejt költ a Krassó-Szörény megyei vasúti infrastruktúra kijavítására. (mediafax/hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS