2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csáky segítene a Markó-Tőkés találkozásban

2005. május 03. 12:08, utolsó frissítés: 12:08

Szívesen látja Csáky Pál szlovák miniszterelnök-helyettes Tőkés László királyhágómelléki református püspököt és Markó Béla RMDSZ-elnököt Szlovákiában, hogy találkozzanak, és próbálják meg egyesíteni erejüket. Ezt a felvidéki politikus, aki egyben a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) alelnöke, Nagyváradon Tőkés Lászlóval folytatott hétvégi megbeszélés után ajánlotta fel – írja a Szabadság.
Szlovákiában bárhol és bármikor vendégül látom Markó Bélát és Tőkés Lászlót, illetve azokat a személyeket, akiknek a jelenlétét a felek szükségesnek tartják, hogy beszélgessenek, és próbálják meg egyesíteni erejüket – mondta Csáky.
A két erdélyi közéleti személyiség hetek óta tervezgeti a megbeszélést, azonban a találkozó helyszíne körüli egyet nem értés miatt az eszmecsere még nem jöhetett létre. A Tőkés–Markó találkozó tető alá hozatalára tett kísérletek száma bővült, azt követően, hogy Tőkés László az RMDSZ szövetségi elnökét a hét végén nagyváradi püspökségre hívta, az RMDSZ elnöke azonban nem ment el a találkozóra. Tőkés szerint Markó azzal utasította el, hogy megismételte a marosvásárhelyi elnöki hivatalba szóló korábbi meghívását. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS