2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másként értelmezi a Transgold a ciánperben született döntést

2005. május 03. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

Másként értelmezi a tiszai ciánperben született hétfői budapesti ítéletet a nagybányai Aurul vállalat jogutódja, a Transgold.Nem 15%-ra kell csökkenteni a termelést, hanem nem lehet 15%-nál nagyobb mértékben növelni a termelési kapacitást a Transgoldnál – így értelmezi a budapesti bíróság döntését a tiszai ciánszennyezést okozó cég jogutódjának képviselője.

Májai László romániai ügyvéd a Krónikának kijelentette: szó sincs a termelés 85%-os csökkentéséről, tehát arról, hogy 15%-os kapacitással kellene működtetni az üzemet. Az ítéletben szereplő 15% a kapacitás növelésére vonatkozik. A nagybányai üzem pedig 2007-ig nem is akarja bővíteni a termelést, ezért a Transgold nem tartja magára nézve katasztrofálisnak az ítéletet, és nem is tartja fontosnak, hogy megfellebbezze azt.

Az ausztrál-román cég magyarországi jogi képviselője szerint a budapesti fővárosi bíróság ítélete pusztán szimbolikus jellegű. A nagybányai vállalat ügyvédei szerint a bíróság arról is döntött, hogy elutasítja a felperes magyar állam arra vonatkozó kérelmét, miszerint a Transgoldnak azonnali hatállyal be kell szüntetnie a termelését a per időtartamára – írja a Krónika. (krónika/mro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS